Gündem Cem Garipoğlu'nun otopsi görüntüleri gündemde: Elindeki morlukların sırrı çözüldü

Cem Garipoğlu'nun otopsi görüntüleri gündemde: Elindeki morlukların sırrı çözüldü

08.05.2024 - 11:25 | Son Güncellenme:

Münevver Karabulut'un katil zanlısı Cem Garipoğlu'nun hayatta olup olmadığıyla ilgili tartışmalar sürerken, merak edilen bir detay daha cevap buldu.

Münevver Karabulut'un katil zanlısı Cem Garipoğlu'nun hayatta olup olmadığıyla ilgili yürütülen soruşturmada Garipoğlu'nun otopsisine ait görüntülerin incelenmesi için bilirkişi ataması yapılmıştı. Garipoğlu'nun otopsi incelemesi ilgili bilirkişi incelemesi tamamlandı. Cem Garipoğlu'nun otopsi görüntüleri ortaya çıkarken, tartışmalar da devam ediyor.

Haberin Devamı

İstanbul Bahçeşehir'de 2009 yılında yaşanan cinayet Türkiye'nin gündeminden düşmedi. Lise öğrencisi Münevver Karabulut, sevgilisi Cem Garipoğlu tarafından vahşice katledildi. Parçalanmış cesedi Etiler'deki bir çöp konteynerinde bulunan Münevver Karabulut'un katili Cem Garipoğlu, 197 gün firar etti. Ardından kendi isteğiyle teslim olan caninin 10 Ekim 2014'te intihar ettiği söylendi.

BABANIN TALEBİ

Türkiye'yi sarsan Münevver Karabulut cinayetinde baba Süreyya Karabulut, cezaevinde 9 yıl önce intihar eden kızının katili Cem Garipoğlu'nun mezarının açılmasını istedi. Ancak yargı, bu talebi reddetti. Yıllardır gündemde olan sorulara cevap verebilecek nitelikteki hamle, katil zanlısı Cem Garipoğlu'nun babası Mehmet Nida Garipoğlu'ndan geldi. Baba Garipoğlu avukatı aracılığıyla Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı'na oğlunun mezarına "Feth-i Kabir" DNA eşleştirmesinin yapmasını istedi.

Haberin Devamı

OTOPSİ FOTOĞRAFLARI ORTAYA ÇIKTI

Cem Garipoğlu'nun hem otopsi fotoğraflarını hem de cezaevinde intihar ettiği iddia edilen 10 Ekim günü son anlarını DA 10 Ekim 2014 tarihinde intihar ettiği iddia edilen Garipoğlu'nun gerçekten ölüp ölmediğiyle ilgili soruşturma dosyasına da giren bilgilere göre Garipoğlu, Silivri 5 Nolu L Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumuna 24 Ekim 2011 tarihinde götürüldü. Bir süre güvenlik nedeni ile F Blok F9 üst blok koğuşuna yerleştirildi. 1 Aralık 2011'de talebi üzerine F Blok F3 Alt koğuşuna yerleştirildi.

Cem Garipoğlunun otopsi görüntüleri gündemde: Elindeki morlukların sırrı çözüldü

GÜNDEMDEKİ ODA

3 numaralı odada yani Garipoğlu'nun intihar ettiği iddia edilen odada yapılan aramada, boş resim tuvali, boyalar, yatağı bulunmayan boş bir ranza ve üstünde bazı eşyalar yer alıyordu. Şüpheli görülen tüm eşyalara el konuldu ve muhafaza altına alındı. 4 numaralı odada ise temizlik malzemeleri yer alıyordu.

OTOPSİ GÖRÜNTÜLERİNDEKİ SIR

Cem Garipoğlu'nun otopsi görüntülerinde iki el parmaklarındaki morluklar da dikkat çekti. CNN Türk İstanbul Haber Müdürü Nihat Uludağ, herkesin merak ettiği Cem Garipoğlu'nun el parmaklarındaki morlukların, siyah mürekkep lekesi olduğunu aktardı. Uludağ, yapılan incelemelerde bu lekelerin, Silivri 5 Nolu L Tipi Cezaevi F Blok F3 Alt koğuşunda kalan Garipoğlu'nun resim çalışmaları kapsamında olmuş olabileceği ihtimali üzerinde durulduğunu kaydetti.

Haberin Devamı

Cem Garipoğlunun otopsi görüntüleri gündemde: Elindeki morlukların sırrı çözüldü


"AİLE İKNA OLMUYOR"

CNN TÜRK İstanbul Haber Müdürü Nihat Uludağ, "Yargı sürecinde intihar deniyor ama aile ikna olmuyor. Aile mezar açılsın DNA testi yapılsın istiyor. Doğal olmayan süreç yaşıyoruz diyor Karabulut ailesi. Tüm kuşkuları dile getiriyorlar. Kanlı koltuk üzerinde mutlu pozlar vermeleri ailedeki şüpheleri güçlendiriyor." ifadelerini kullandı.