Fenerbahçe Attila Gökçe yazdı: Aziz Yıldırım Fenerbahçe'ye neden dönüyor?

Attila Gökçe yazdı: Aziz Yıldırım Fenerbahçe'ye neden dönüyor?

15.05.2024 - 08:04 | Son Güncellenme:

Süper Lig'de Galatasaray ile şampiyonluk yarışı veren Fenerbahçe bir yandan seçim sürecine girdi. Aziz Yıldırım'ın adaylığı sonrası Milliyet Gazetesi yazarı Attila Gökçe bir yazı kaleme aldı.

Attila Gökçe yazdı: Aziz Yıldırım Fenerbahçeye neden dönüyor

Süper Lig'de Galatsaray'ın gerisinde kalan Fenerbahçe'de bir yandan seçim çalışmaları sürüyor. Ali Koç ve Aziz Yıldırım başkanlık için yarışacak. Aziz Yıldırım'ın adaylığı sonrası Milliyet Gazetesi yazarı Attila Gökçe bir yazı kaleme aldı. İşte o yazı...

Haberin Devamı

'AZİZ BEY NİYE DÖNÜYOR?'
Süper Lig’de, tıpkı bisiklet yarışlarındaki gibi en öndeki kaçan gruptan ayrılıp tek başına sprint atak yaparak avantaj sağlayan lider finişe yaklaşırken; takipçisi farklı bir sürecin heyecanını yaşamaya başladı.
Aziz Yıldırım’ın Fenerbahçe’ye dönüş hamlesi…
Altı yıl önce, 2018’deki kongreyi Ali Koç karşısında anormal bir farkla kaybeden önceki dönem başkanı, 2021 kongresinde de hiddet ve öfke ile kurşun gibi ağır eleştirilerde bulunmuş, sözünü de şöyle bağlamıştı: Fenerbahçe benim!
Doğrusu, 1907’de Ayetullah Efendi’nin, Fransa Kralı XIV Louis’nin (1638-1715) “Kanun Benim” sözlerinden esinlenerek dile getirdiği “Fenerbahçe Benim” haykırışının 2021’de öfke ile tekrarlanması, çok yadırganmıştı.
Aziz Yıldırım 2024 kongresindeki adaylığını açıklarken hiddet ve öfkeden arınmış görünüyor. Hayır, artık ‘Fenerbahçe Benim’ demiyor. “Fenerbahçe hepimizin” sözleri, ortak aidiyeti seslendiriyor.

Haberin Devamı

İSMAİL KARTAL'A YOL GÖSTERDİ
Mourinho gibi parlak bir teknik direktörle görüşmesi, “Fenerbahçe’nin sana, senin de Fenerbahçe’ye ihtiyacın var” sözleriyle etkili bir mesaj vermesi de önemli… Daha da önemlisi, kongrede seçimi kazanamaması halinde işbaşına gelecek Ali Koç yönetimine de şimdiden Mourinho ile çalışma tavsiyesinde bulunması.
Portekizli’ye de aynı düşüncesini aktarıyor.
Teknik Direktör İsmail Kartal’a yol gösteren sözlerini de dikkate alabiliriz.

FENERBAHÇE'DE YENİ BÜYÜK PROJELER
Peki… Şampiyonluğu kaybetme olasılığına karşı hayal kırıklığını, teknik ve idari eleştirileri dile getirmeden oldukça anlaşılır ve sakin sözlerle sunduğu adaylık ve Mourinho projesinin ardında yatan asıl amaç ne olabilir.
Aziz Yıldırım’ın, Fenerbahçe Futbol AŞ.’nin yeni ortaklık anlaşmaları ile parlak bir endüstriyel hamleye hazırlandığı söyleniyor. Bana anlatılanlara göre, Aziz Yıldırım, eninde sonunda gerçekleşecek bu endüstriyel değişimin kontrolunu elinde tutmak, sürece tam yetkili olarak katılmak amacında.
Bu söylentileri yansıtarak bir vizyon yoklaması yapmak istedim. Anladığım kadarıyla en başta Fenerbahçe, büyük kulüplerimiz, büyük sıkıntılarından kurtulmak üzere büyük hamlelere girişecekler. Bekleyip göreceğiz.