Turkish Airlines Euroleague SON DAKİKA | Fenerbahçe Beko Final Four'da! EuroLeague tarihinde bir ilk

SON DAKİKA | Fenerbahçe Beko Final Four'da! EuroLeague tarihinde bir ilk

08.05.2024 - 22:27 | Son Güncellenme:

Turkish Airlines EuroLeague play-off 5'inci maçında Monaco ile Fenerbahçe Beko karşı karşıya geldi. Nefes kesen maçın normal süresi 70-70'lik eşitlikle geçilirken rakibini uzatmalarda 80-79 yenen Fenerbahçe, Final Four'a yükseldi. 

SON DAKİKA | Fenerbahçe Beko Final Fourda EuroLeague tarihinde bir ilk

Monaco, Turkish Airlines EuroLeague play-off 5'inci maçında Fenerbahçe Beko'yu konuk etti. Heyecan dolu mücadelenin normal süresi 70-70'lik eşitlikle tamamlandı.

Haberin Devamı

Uzatma bölümünde rakibini 80-79 yenen Sarunas Jasikevicius yönetimindeki Fenerbahçe, Final Four'a yükseldi. 

TARİHTE BİR İLK

EuroLeague tarihinde bugüne kadar hiçbir deplasman takımı beşinci maçtan galip ayrılamamıştı. Bu galibiyetiyle Fenerbahçe tarihte bir ilki de gerçekleştirmiş oldu.

FENERBAHÇE'NİN RAKİBİ ERGİN ATAMAN

5 senenin ardından Final Four'a kalan Fenerbahçe Beko, Ergin Ataman'ın çalıştırdığı Panathinaikos ile finale çıkmak için mücadele edecek. Karşılaşma 24 Mayıs'ta Almanya'nın Berlin şehrinde oynanacak.

6. FİNAL FOUR

Play-off serisinde rakibine 3-2 üstünlük kuran Fenerbahçe altıncı kez adını Final-Four’a yazdırdı. Sarı-lacivertlilerin 1 EuroLeague şampiyonluğu bulunuyor.

SON DAKİKA | Fenerbahçe Beko Final Fourda EuroLeague tarihinde bir ilk

MAÇTA YAŞANANLAR

Haberin Devamı

İki takımın da sertlikle başladığı ilk hücumlarından faydalanamadığı karşılaşmanın açılışını Johnathan Motley yaptı. Karşılıklı sayıların ardından ilk periyot 15-13 tamamlandı. İkinci periyoda 5-0’lık başlayan ev sahibine Tarık ve Sestina’nın kaydettiği 0-6’lık seriyle yanıt vererek skoru 20-19’a getiren Fenerbahçe, rakibine de mola aldırdı. Molanın ardından ev sahibi ekip farkı 7 sayıya yükseltse de (28-21) 10 top kaybı yaptığı ilk yarıda arka arkaya bulduğu üçlüklerle farkın daha da açılmasını önleyen sarı-lacivertliler, soyunma odasına 40-35 geride gitti.

F.BAHÇE İKİNCİ YARI AÇILDI

İkinci yarıya hızlı ve agresif başlayan Fenerbahçe (06.08) skoru 45-45’de eşitleyerek rakibini yakaladı. Dengeli geçen üçüncü periyodun ardından Fenerbahçe final periyoduna 55-56 önde girdi.

Karşılıklı sayılarla başlayan dördüncü periyotta 60-64’lük skorla televizyon molasına gidildi. Molanın ardından periyot 70-70 tamamlandı ve uzatma periyoduna gidildi. Beşinci periyotta rakibine 79-80 üstünlük kuran sarı-lacivertliler adını Final Four’a yazdırdı.

1. ÇEYREK SONUCU:  Monaco 15-13 Fenerbahçe Beko

İLK YARI SONUCU: Monaco 40-35 Fenerbahçe Beko

3. ÇEYREK SONUCU: Monaco 55-56 Fenerbahçe Beko

4. ÇEYREK SONUCU: Monaco 70-70 Fenerbahçe Beko 

MAÇ SONUCU: Monaco 79-80 Fenerbahçe Beko