Dünyadan Futbol Edgar Ie'den büyük sahtekarlık! Romanya'da skandal olay

Edgar Ie'den büyük sahtekarlık! Romanya'da skandal olay

13.05.2024 - 11:44 | Son Güncellenme:

Trabzonspor ve Başakşehir FK formaları giyen Gineli savunmacı, Şubat 2024'te Romanya'nın köklü kulüplerinden Dinamo Bükreş'e transfer olmuştu. 30 yaşındaki oyuncu Romanya'da skandal bir olayın merkezinde yer aldı.

Edgar Ieden büyük sahtekarlık Romanyada skandal olay

Futbolun içinde bazen öyle hikayeler ortaya çıkıyor ki, gerçek olması imkansız gibi görünüyor. Bu hikayelerden biri de Romanya'da yaşandı. Başrolde ise Süper Lig'de yıllarca top koşturmuş bir isim var: Edgar Ie

Haberin Devamı

BÜYÜK SKANDAL

Her şey Cumartesi günü gazeteci Daniel Sendre'nin kendisine ait sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla başladı. Sendre'nin haberine göre, Dinamo Bükreş, Edgar Ie'yi transfer etmiş olsa da yerine takıma kendisi gibi futbolcu olan ikiz kardeşi Edeline Ie katıldı. Şüphelere yol açan ilk olay ise, Edgar Ie'nin akıcı bir şekilde İngilizce konuşmasına karşın kulüpteki oyuncunun İngilizce bilmemesi ve kendisini sadece Portekizce ifade etmesiydi.

Edgar Ieden büyük sahtekarlık Romanyada skandal olay

KULÜBÜN HABERİ VARSA BÜYÜK CEZA YOLDA

Kulüpteki oyuncunun Edgar Ie değil de ikizi olduğunun doğrulanması halinde Dinamo Bükreş, Gineli oyuncunun oynadığı tüm maçları (8 puan topladığı 5 maç) kaybetme riskiyle karşı karşıya. Ve eğer bu gerçekleşirse, başkent kulübü doğrudan küme düşecektir. Yine de kulübün cezadan kurtulma ihtimali var. Romanya Futbol Federasyonu'ndan bir kaynak ise; "Dinamo kandırıldıysa ve bunu kanıtlayabilirse, o zaman puan kaybetme riski ortadan kalkar" diye konuştu.

Haberin Devamı

'BİZE KARŞI PLANLI BİR SALDIRI'

Pazar akşamı geç saatlerde, Dinamo'nun 2-0 kazandığı UTA Arad maçından sonra, kulübün yöneticisi Andrei Nicolescu konuyla ilgili olarak şunları söyledi; "Açıklama yapmaktan kaçındık. Romanya basını daha dikkatli olmalı çünkü bir dava yaratıyorlar. Kimse bizimle konuşmadı. Bize karşı planlı bir saldırıydı. Bizimle alay edilmesini istemiyorum. Onunla kardeşi arasında dünya kadar fark var" dedi.