Galatasaray ÖZEL | Nevzat Dindar, Galatasaray'dan ayrılacak isimleri tek tek açıkladı: İkisinden biri kesin gidecek!

ÖZEL | Nevzat Dindar, Galatasaray'dan ayrılacak isimleri tek tek açıkladı: İkisinden biri kesin gidecek!

30.04.2024 - 15:17 | Son Güncellenme:

Trendyol Süper Lig'de şampiyonluk hedefleyen Galatasarau'da 25 Mayıs'ta yapılacak olağan seçimli genel kurul öncesi Dursun Özbek'in listesi netlik kazanmaya başladı. Erden Timur ve Abdurrahim Albayrak'ın listede yer alıp almayacağı konusunda sıcak gelişmeler yaşanıyor. Milliyet'in Galatasaray muhabiri Nevzat Dindar, sarı-kırmızılı kulüpten ayrılacak isimleri tek tek açıkladı.

Süper Lig'de şampiyonluk hedefleyen Galatasaray'da bir yandan seçim hazırlıkları da yapılmaya başlandı. Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, 25 Mayıs'ta yapılması planlanan olağan seçimli genel kurulda aday olacağını açıklamıştı.

Haberin Devamı

Dursun Özbek'in listesi netlik kazanmaya başlarken Erden Timur ve Abdurrahim Albayrak'ın seçimde yer alıp almayacağı konusunda önemli gelişmeler yaşanıyor. Milliyet'in Galatasaray muhabiri Nevzat Dindar, sarı-kırmızılılardan ayrılacak yıldız isimleri Skorer TV canlı yayınında açıkladı.

Nevzat Dindar'ın değerlendirmeleri şu şekilde:

"GALATASARAY'IN ÜZERİNDE BASKI YOK"

Adana Demirspor maçında şüphem yoktu. İç sahadaki Sivasspor maçı sıkıntılı olabilir. Karagümrük'ün o günkü durumunu kestiremiyorum. Adana Demirspor'un beklediğimden daha iyi olduğunu söyleyebilirim. Galatasaray belli bir dönemde zorlandı. Galatasaray'ın Fenerbahçe'den önce oynaması konusunda ne karar alınırsa alınsın tepki olacak. Normal şartlarda Fenerbahçe'nin önce oynaması mı sonra oynaması mı yararına olur? Sonra oynamak rakibinin sonucuna göre daha iyi olabilir. Rakibin kazanınca demoralize olabiliyorsun. Maçlar neden aynı saatte oynanmıyor yönünde bir tepki var. Bu hafta aynı saatte oynanabilirdi. Sanki bu durum Fenerbahçe'nin alyhineymiş gibi sunanlara şunu hatırlatayım... Fenerbahçe'nin sahasında Sivasspor'a yenildiği maçı hatırlıyor musunuz? O maçı Fenerbahçe bir gün sonra oynasa kaybeder miydi? Son hafta da değildi. Fenerbahçe'nin büyük beklentisi yoktu ama kimse Beşiktaş'ın o kadar puan kaybı yapacağını tahmin edemiyordu. Kimseyi mutlu edecek bir karar yok.Galatasaray, Adana Demirspor deplasmanında zorlandı. Muslera olağanüstü bir performansa imza atmasa henüz 28. saniyede Galatasaray geriye düşüyordu. Bir yerde kalite kendisini gösteriyor. Galatasaray bu kalitesiyle sonuca gidiyor. Oyun anlamında istenilen havanın yakalanamadığını söyleyebiliriz. Güven veren bir Galatasaray var bunu genelde teknik heyet ve bazı futbolcular veriyor. Galatasaray'ın daha baskın olmasını bekliyorum. Galatasaray'ın üzerinde bir baskı görmüyorum. Sezonu erken açmanın getirdiği bir fiziksel yorgunluk var. Baskı anlamında Galatasaray kaliteli oyunculara sahip. Üzerinde baskı hissedecek bir ortam yok. Gelenek olarak Galatasaray bu baskıyla mücadele edebilecek bir kulüp.

Haberin Devamı

ÖZEL | Nevzat Dindar, Galatasaraydan ayrılacak isimleri tek tek açıkladı: İkisinden biri kesin gidecek

Haberin Devamı

"GALATASARAY'DA BİR SAKATLIK PROBLEMİ YOK"

Fenerbahçe'yle kıyaslandığında Galatasaray'ın sağlık ekibi açısından daha şanslı olduğunu söyleyebiliriz. Yener İnce'yi tebrik etmeliyiz. Mauro Icardi'nin bir problemi vardı ama Adana'da sahne aldı. Ziyech'in kafa olarak fizik olarak hazır olduğunda ne kadar önemli olduğunu gördük. Son 4 haftaya girilirken Galatasaray'da bir sakatlık problemi görünmüyor.

"OKAN BURUK EN AZ 3 SENE DAHA GALATASARAY'DA"

Galatasaray'ın yeni bir efsanesini izliyoruz. Okan Buruk, Fatih Terim'in rekorunu kırmadan gidemez. Okan Buruk, İtalya'ya gidecek ama bugün değil. Seneye de değil. Okan Buruk'la özel sohbetimi de paylaşayım bu konuyla ilgili. Okan Buruk çok rahar İtalya'daki orta düzey takımları çalıştırabilir. Tudor bile Galatasaray özgeçmişiyle nerelere gitti. Lazio, Marsilya, Hellas Verona gibi takımlarda görev yaptı. Okan Buruk'a ilgi var. Özellikle Şampiyonlar Ligi'nde oynattığı pozitif futbolla dikkat çeken bir teknik direktör. Modern futbol oynatan hocalara karşı bir ilgi var. Herkes Pep değil. Hep iyi imkanlara da sahip oldu. Arteta yine genç nesil hocalar arasında dikkat çekiyor. Okan Buruk şampiyonluktan bir gün sorna evinde gerçekleştirdiğim röportajda "Burada gerçekleştirmek istediğim planlarım var. Önceliğim her zaman Galatasaray. Avruoa herkesin hayalidir ama öncelikle burada gerçekleştirmek istediğim hayaller var." demişti. Yeni bir Inter serüvenini ne Okan Buruk ne Galatasaray kabul eder. Okan Buruk en az 3 sene daha Galatasaray'da kalacak.

Haberin Devamı

ÖZEL | Nevzat Dindar, Galatasaraydan ayrılacak isimleri tek tek açıkladı: İkisinden biri kesin gidecek

"NELSSON, DAVINSON'A GÖRE DAHA DENGELİ BİR OYUNCU"

Nelsson çok kritik bir oyuncu. Nelsson olağanüstü bir hata yapmadığı sürece Okan hoca Nelsson-Abdülkerim ikilisini bozmaz. Nelsson'u şu dönemde kesmek çok Okan hocanın tarzı değil. Davinson'ûn getireceği avantajlar da var ama Nelsson, Davinson'a göre daha dengeli bir oyuncu. Ayağı iyi ama şu an estetiği kaldıracak durumda değiliz. Bu takımın şampiyon olması önemli. Nelsson bu anlamda daha dengeli ve güven veren bir oyuncu. Davinson saha risk alan bir oyuncu. Ligin en az gol yiyen takımı olması Galatasaray'a çok şey kattı. Ligin en az gol yiyen takımı olduğu için Fenerbahçe ile averaj farkı kapandı. Zaha'nın hafif ağrısı vardı. Oynamayan oyuncu ertesi gün idmana çıkmaz zaten. Ağrısı vardı. Zaha son 4 hafta neler yapacak göreceğiz.

Haberin Devamı

ÖZEL | Nevzat Dindar, Galatasaraydan ayrılacak isimleri tek tek açıkladı: İkisinden biri kesin gidecek

"SÜPER KUPA, FENERBAHÇE MAÇINDAN ÖNCE ALINABİLİR"

Galatasaray kulübü yetkililerine sordum. Kendilerinin söylediği "Süper Kupa'yı Sivasspor maçından önce almak istemiyoruz. Şampiyon olmadan Süper Kupa için tören yapmak istemiyoruz." şeklinde. Fenerbahçe maçından önce kupa töreni olabilir.

"GALATASARAY, OĞUZ AYDIN'I NET BİR ŞEKİLDE GÜNDEMİNE ALMALI"

Transfer konusunda gidecek oyuncularla da ilgili bir plan var ama Oğuz Aydın net bir şekilde Galatasaray'ın alması gereken bir oyuncu. Yaz döneminde ya Barış ya Kerem ayrılacak. İkisinden biri kesin olarak gidecek. Oğuz Aydın, Galatasaray'ın olmazsa olmaz transferlerinden biridir. Galatasaray'ın eli güçlü. Galatasaray, Bankalar Birliği anlaşmasından 2-3 hafta içinde çıkacak. Rakipleriyle arasındaki fark da açılacak. Galatasaray'ın daha rahat transfer yapabilmesi anlamını taşıyor bu gelişme. 

ÖZEL | Nevzat Dindar, Galatasaraydan ayrılacak isimleri tek tek açıkladı: İkisinden biri kesin gidecek

"MANAJ HABERLERİ BİLİNÇLİ BİR ŞEKİLDE ORTAYA ATILIYOR"

Rey Manaj haberleri bilinçli bir şekilde öne sürülüyor. Galatasaray o hafta kimle oynasa rakip takım oyuncularla ilgili algı haberleri yapılıyor. Galatasaray'da zaten Mauro Icardi var. Galatasaray'a bu konuda kim tepki gösteriyorsa onlara akıl öneriyorum. Elinizde Icardi varsa yedek forvetinize 10 milyon euro veremezsiniz. Galatasaray-Manaj yakıştırmasını kim yapıyorsa bunu düşünsün. Bunun yalan olduğunu bile bile buna tepki gösteren kulüp yetkilileri oluyor. Sırf Galatasaray alerjisiyle yaşayan bu kişiler doğmamış çocuğa don biçmek gibi bir şey... Galatasaray, Manaj'a 15 milyon vermez, verememeli de... Manaj'a bu paraları Türkiye'de sadece Beşiktaş verebilir. Beşiktaş şu an mali olarak belli ki gözünü karartmış. 

ÖZEL | Nevzat Dindar, Galatasaraydan ayrılacak isimleri tek tek açıkladı: İkisinden biri kesin gidecek

İŞTE GALATASARAY'DAN AYRILACAK İSİMLER

Sergio Oliveira gelecek sezon yok. Ndombele'yi de yeni sezonda görmeyeceğiz. Aurier, Vinicius, Zaha-Tete ikilisinden biri kesin olmaz. Nelsson veya Sanchez'den birisi kesin satılır. Kiralıktan dönen oyunculardan bir tek Zaniolo belki kalabilir. Cicaldau, Morutan gibi dönecek oyuncular da gidecek. Burada kritik oyuncu Mertens.. Okan hocanın 'Mutlaka kalsın' dediği Mertens'in kararı önemli. Galatasaray'dan yıllık 4 milyon euro kazanıyor. ailesi burada mutlu. Bir Napoli efsanesi Galatasaray, Mertens'in kararını bekliyor. Mertens pozitif bir oyuncu olduğu için olumlu düşünmek istiyorum. Juventus'a gitmedi Galatasaray'a geldi. Devre arasında Suudi Arabistan'dan gelen teklifi de geri çevirmişti. Mertens konusunda garanti veremiyorum.

ÖZEL | Nevzat Dindar, Galatasaraydan ayrılacak isimleri tek tek açıkladı: İkisinden biri kesin gidecek

YENİ YÖNETİMDE ERDEN TİMUR VE ABDURRAHİM ALBAYRAK OLACAK MI?

Dursun Özbek yeniden aday olacağını açıkladı. Liste konusunda hiç olmadığı kadar başkana ilgi var. Geride bıraktığımız 2 seneye baktığımızda başarılı bir yönetim var. Şimdi Bankalar birliği anlaşmasından çıkacak ve Galatasaray'a gelir getirecek projeler de bitecek. Galatasaray'da herkesin listelere talip olduğunu duyuyorum. Yönetimde beklediğim yeni yüzleri söyleyebilirim. Abdurrahim Albayrak'ın bir ilgisi var ama Dursun Özbek henüz kararını vermedi. Belli bir kariyeri ve tecrübesi var. Metin Öztürk varken Abdurrahim Albayrak'ın ikinci başkan olması da tartışma konusu olur. Diğer tarafta Erden Timur gerçeği var. Erden Timur'un vereceği karar önemli. Çok yogun, bazen çok yalnız kalmış Erden Timur gerçeği de var. Tehdit edildi ailesini belli bir noktada ihmal etmek zorunda kaldı. Bu sene de şampiyonluk yaşanırsa bu Erden Timur'a artı yazacaktır. Başkanla iyi bir diyaloğun olduğunu da söyleyelim. Galatasaray'da bırakma diye bir şey olmaz. Dursun Özbek gel derse gidilir. İsimler konusunda GSYİAD Başkanı İbrahim Hatipoğlu'nun listede olacağını düşünüyorum. Cuma günü saat 16.00'ya kadar kesin liste verilene kadar konuşmak doğru olmaz. Turgay Kıran şu an seçime girse 150 oy bile alamaz. Turgay Kıran bir çıkış yaptı ama verdiği mesajlar muhalefetin oraya yerleştirmek istediği bir isimmiş gibi duruyor. 

ÖZEL | Nevzat Dindar, Galatasaraydan ayrılacak isimleri tek tek açıkladı: İkisinden biri kesin gidecek

ÖZEL | Nevzat Dindar, Galatasaraydan ayrılacak isimleri tek tek açıkladı: İkisinden biri kesin gidecek

Yazarlar