Oynatma Listesi
HABERLER

Mayıs ayının ortasında Ağrı Dağı'nda tipi! 9 Rus dağcı tipiye yakalandı

Ağrı Dağı’na zirve tırmanışı yapmak isteyen 9 Rus dağcı, ikinci denemelerinde de tipiye yakalanınca geri 4 bin 800 metreden geri dönmek zorunda kaldı. Ardahan’da günlerdir aralıklarla etkili olan sağanak, yüksek kesimlerde yerini kara bıraktı.

Rusya’dan gelen 5’i kadın toplam 9 dağcı, dün Ağrı’nın Doğubayazıt ilçesinde dağcı Cuma Saltik rehberliğinde Ağrı Dağı’na tırmanmak için hazırlık yaptı. Tamamlanan hazırlıkların ardından tırmanışa geçen Rus dağcılar, 4 bin 200 rakıma kadar çıktılar. Burada tipiye yakalanan dağcılar, daha fazla ilerleyemeyecekleri için geri dönmek zorunda kaldı. Bugün sabah saatlerinde 4 bin 200 rakımdaki kamp alanından ikinci kez tırmanışa geçen dağcılar, yoğun sis ve fırtına nedeniyle 4 bin 800 metrede tırmanışlarını iptal etmek zorunda kalarak geri dönmek zorunda kaldılar.

Rehber Cuma Saltik, “Rusya’dan gelen dağcılar ile birlikte Ağrı Dağı’na ikinci kez tırmanmak istedik ancak hava muhalefeti bize geçit vermedi. 4 bin 800 metreden geri dönmek zorunda kaldık ve tırmanışı iptal ettik” dedi.

ARDAHAN

Ardahan-Şavşat kara yolunun Sahara Geçidi'nde etkili olan kar yağışıyla birlikte ulaşımda aksamalar yaşandı. Kar kalınlığının 10 santimi bulduğu bölgede, yazlık lastiklerle yola çıkan zor anlar yaşadı. Karayolları ekipleri, bölgede karla mücadele çalışması başlattı.

Sürücü Necdet Bilgin, mayıs ayında kar sürprizi ile karşılaştıklarını söyleyerek, "Mayısta kar yağışı etkili oldu. Buna bereket mi diyelim ne diyelim. İnsanın kartopu oynayası geliyor" dedi.

Ardahan’da kar yağışıyla birlikte hava sıcaklığı da hissedilir şekilde düştü. Hava sıcaklığı sıfırın altında 4 derece olarak ölçüldü.

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER